Pages

Friday, 31 July 2015

RUGINYA SARAWAK REPORT TIDAK PANDAI MENIPU KERANA TETAP MASUK NERAKA JAHANAM

Sejak semalam, satu dokumen palsu yang dikeluarkan oleh Sarawak Report telah disebarkan melalui media sosial yang menunjukkan satu draf kertas pertuduhan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang sedang dalam rangkaan bekas Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail.

Draf pertuduhan palsu diatas kertas A4 dan tiada nombor KPT tertuduh
Sarawak Report cuba membayangkan bahawa dokumen itu adalah tulen dengan mendakwa bahawa draf pertuduhan itu telah diberikan kepada mereka daripada "sumber-sumber dari dalam" dan  ia telah disahkan kesahihan dokumen itu dengan 'pihak atasan' yang lain. 

Cubaan jahat Sarawak Report menggambarkan bahawa Peguam Negara telah pergi untuk menangkap Perdana Menteri pada hari yang sama beliau dipecat daripada jawatannya yang bermaksud mengapa Peguam Negara telah dipecat. 

Jabatan Peguam Negara telah menafikan kesahihan dokumen ini. Dokumen ini tidak lain hanyalah rekaan dan seluruh dakwaan semata-mata penipuan bertujuan untuk mencetuskan kekacauan.

Fitnah Sarawak Report itu sudah melampaui dan mampu mencetuskan kekacauan dalam negara ini.  Niat jahat Sarawak Report amat merbahaya kepada negara kerana bukan sahaja fitnah tetapi mahu menjatuh kerajaan yang sah secara tidak beradab.

Jika fitnah sebegini tidak dibendung dan diambil tindakan, maka ia mampu menjejaskan keselamatan dan keharmonian negara sekaligus merosakkan demokrasi berparlimen.
Ini contoh kertas pertuduhan sebenar. Kalau mahu menipu biar betul-betul menipu

Bagi menyekat fitnah yang menyerang umat Islam Malaysia dari segenap penjuru ini, maka perlulah umat Islam hari ini menyemak dahulu sesuatu berita. Jangan mudah sangat terima apa sahaja tanpa menyemak dulu kesahihannya. 

Firman Allah SWT dalam surah al-AnFal ayat 25 yang bermaksud:
"Jagalah olehmu akan fitnah yang tidak menimpa ke atas mereka yang zalim semata-mata dan ketahuilah bahawa Allah sangat dahsyat siksaan Nya."

3 comments :

 1. Sampul fail rahsia bkn bewarna kuning.

  ReplyDelete
 2. Agak aneh pejabat peguam negara klasifikasikan dokumen rahsia dlm fail kuning, sepatutnya merah berpalang.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sampai bila nak sembunyi kebenaran, rakyat bukan semua bodoh.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...