Pages

Saturday, 10 January 2015

LAMBOR KANAN DISERBU!! #Banjir2014

Mukim Lambor sekali lagi diserbu sukarelawan bagi memberikan khidmat bantu tanpa henti kepada mangsa banjir memandangkan Mukim Lambor merupakan kawasan yang terjejas teruk akibat banjir dalam Daerah Perak Tengah. Kali ini melibatkan keseluruhan Parlimen Parit dalam Program Pasca Banjir Rakan Muda anjuran Kementerian Belia dan Sukan Malaysia antara sebahagian Program Misi Belia Prihatin KBS-MBM 2015.

Program gotong royong perdana berlangsung pada Sabtu 10 Januari 2015 yang bermula jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang itu disertai seramai 1706 orang sukarelawan yang terdiri daripada pelbagai agensi kerajaan, swasta dan NGO.


Program ini turut dihadiri oleh YB Dato Nasaruddin bin Hashim, ADUN Bota, merangkap Timbalan Speaker DUN Perak, YB Drs. Mohd Nizar bin Zakaria, ADUN Belanja, merangkap Exco Pendidikan Islam, Keusahawanan dan Koperasi Negeri Perak.

Turut bersama pada program tersebut ialah Timbalan Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan Malaysia, Dato' Harun bin Che Su, Timbalan Ketua Pengarah Bahagian Pembangunan Rakan Muda KBS, YM Engku Azmi, En. Nor Azli Daud, CEO Festival Belia Putrajaya dan Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Negeri Perak, En. Azhari bin Mohamad.

Dalam program ini juga, Dato' Harun turut menyampaikan sedikit bantuan berupa pakaian sekolah kepada pelajar dan keperluan makanan yang terlibat banjir . Disamping itu beliau turut sama-sama sukarelawan membersihkan rumah-rumah mangsa banjir di sekitar Kg Tua, Batu 16 dan Lambor Kanan.Terdahulu, Dato Harun sempat mengunjungi mangsa-mangsa banjir di pusat pemindahan SMK Muzaffar Shah, Lambor Kanan.

Diakhir program beliau merasa terharu dengan kerjasama semua pihak menjayakan  program kali ini. Kementerian Belia dan Sukan akan terus konsisten mengerakkan jentera baik kakitangan mahupun sukarelawan yang berdaftar dibawah Kementerian dan juga Majlis Belia Malaysia. Beliau juga turut menyeru supaya lebih ramai lagi sukarelawan turut berganding bahu membantu mangsa banjir.
3 comments :

 1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI  Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI


  ReplyDelete
 2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete
 3. SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMAH KASIH KEPADA AKI NAWE BERKAT BANTUANNNYA SEMUA HUTANG HUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUA BAHKAN SEKARAN SAYA SUDAH BISA BUKA TOKO SENDIRI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN AKI YG TELAH MEMBERIKAN ANKA JITUNYA KEPADA SAYA DAN ALHAMDULILLAH ITU BENER2 TERBUKTI TEMBUS..BAGI ANDA YG INGIN SEPERTI SAYA DAN YANG SANGAT MEMERLUKAN ANGKA RITUAL 2D 3D 4D YANG DIJAMIN 100% TEMBUS SILAHKAN HUBUNGI AKI NAWE DI 085-218-379-259

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...