Pages

Friday, 30 August 2013

OPS CANTAS! Kenapa Anwar Ibrahim Tiba-Tiba Berubah Hati?

Apabila Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) sedang giat melancarkan perang besar-besaran bagi membasmi gangsterism di negara ini, tiba-tiba timbul pula cerita Anwar Ibrahim mahu berunding dengan Kerajaan BN bagi mencari penyelesaian masalah negara.  

Dakwa Anwar Ibrahim, “Titik pertemuan BN dan PR perlu segera dicari bagi menyelamatkan negara di samping menyeru melupakan kesalahan masing-masing sempena hari kemerdekaan negara esok,”

Cubaan Anwar Ibrahim mendakwa dirinya menyelamatkan negara daripada masalah isu kaum dan ketegangan agama? Atau sebaliknya? atau ada pemimpin PR yang sudah tidak tahan dengan operasi Ops Cantas PDRM yang menenggelam punca pendapatan dan dana tertentu?

KUALA LUMPUR 30 Ogos - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan kesediaannya mengadakan pertemuan bersama Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bagi mencari titik penyelesaian berkaitan masalah negara.

Menerusi ucapan perutusan bersempena sambutan kemerdekaan ke 56, Anwar turut meminta satu pertemuan segera diadakan antara Pakatan Rakyat (PR) dan Barisan Nasional (BN).

“Titik pertemuan BN dan PR perlu segera dicari bagi menyelamatkan negara di samping menyeru melupakan kesalahan masing-masing sempena hari kemerdekaan negara esok,” katanya ketika menyampaikan perutusan itu di Ibu Pejabat PKR di Petaling Jaya hari ini.

Ahli Parlimen Permatang Pauh itu menjelaskan, perbincangan dijangka akan melibatkan isu kaum dan agama yang mencetuskan ketegangan akhir-akhir ini; masalah ekonomi negara yang semakin merudum dan masalah jenayah yang semakin membimbangkan rakyat di seluruh negara.

Katanya, PR juga menerima keputusan Pilihan Raya Umum e 13 (PRU13) yang berakhir 5 Mei lalu di sampung akan melupakan ketegangan dan penyelewengan yang dilakukan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) semasa pilihan raya 5 Mei lalu.

 “Datuk Seri Najib Razak harus terbuka untuk berbincang kerana banyak dasar dan program yang boleh disepakati bersama. Pendekatan PR untuk mengajak BN berbincang bukan bagi membentuk sebuah kerajaan perpaduan tetapi perbincangan terbuka yang biasa diamalkan kerajaan demokrasi.

“Kami mahu perubahan yang adil bagi memastikan negara mengamalkan prinsip demokrasi. Ini kerana pendedahan Fitch Ratings baru-baru ini perlu dipandang serius oleh kerajaan kerana kira-kira RM20 billion setahun dapat dijimatkan jika urus tadbir ekonomi negara dilakukan dengan cara yang baik.

“Bagi mencapai hasrat itu, maka penting kerajaan BN mengurangkan defisit fiskal serta menangani rasuah serta telus dalam pemberian tender,” katanya.

Sebelum ini, Perdana Menteri telah menggesa PR menerima keputusan PRU13 sebelum mengadakan sebarang perbincangan bersama BN. (PerakNews)

#BeriPenilaianAdil

HOT NEWS! Logo Kumpulan Kongsi Gelap Didedah!

Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mendedahkan logo-logo kumpulan kongsi gelap seperti yang telah dinyatakan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) sebelum ini dalam Sidang Media Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) di Dewan Theatrette, Menara 1, Ibu Pejabat polis Bukit Aman sebentar tadi.

SAC Dato' Abd Jalil bin Hassan, Ketua Penolong Pengarah D7 Bahagian Kongsi Gelap / Judi / Maksiat JSJ Bukit Aman dalam sidang media pada hari ini menerangkan perlunya pendedahan ini sebagai panduan kepada orang ramai bagi mengelakkan mereka terlibat tanpa pengetahuan mereka dalam aktiviti-aktiviti kongsi gelap ini.

Beliau turut menekankan pentingnya peranan ibu bapa dalam memberikan pendidikan berkenaan keburukan kumpulan kongsi gelap ini kerana berdasarkan maklumat yang diperolehi mendapati penglibatan remaja seawal usia 15 tahun lagi.

Kumpulan-kumpulan ini telah ditakrifkan sebagai haram di bawah Seksyen 52(3) Akta Pertubuhan 1966 di mana orang yang menjadi atau menjalankan kerja sebagai seorang anggota sesuatu pertubuhan kongsi gelap atau yang menghadiri sesuatu mesyuaratnya atau yang didapati ada dalam miliknya, atau ada dalam jagaan atau kawalannya apa-apa buku, kira-kira, tulisan, senarai anggota-anggota meteri, panji-panji atau tanda bagi, atau berhubung dengan sesuatu pertubuhan kongsi gelap sama ada pertubuhan itu ditubuhkan di dalam Persekutuan atau tidak, adalah melakukan suatu kesalahan dan apabila disabitkan boleh dikenakan penjara selama tempoh tidak lebih lima tahun atau denda tidak melebihi RM 15,000.

BREAKING NEWS! Pejabat Perdana Menteri Buat Laporan Polis Ke Atas Blogger

PEJABAT Perdana Menteri (PMO) telah membuat satu laporan polis semalam ke atas blogger Sangkakalajari9 atas sebuah entri di blognya yang disifatkan memfitnah pegawai PMO kononnya terlibat dengan perbuatan rasuah.

Laporan dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Putrajaya oleh seorang pegawai PMO.

Laporan polis menjurus kepada artikel di blog itu bertarikh 21 Ogos lepas yang dilihat bersifat fitnah terhadap integriti, profesionalisme dan reputasi para pegawai kanan perkhidmatan awam di PMO.

Perkara tersebut telah disahkan oleh seorang pegawai PMO ketika dihubungi oleh Mynewshub pada hari ini.

Pegawai tersebut berkata, pengendali blog tersebut telah membuat kenyataan itu dengan mendakwa beberapa orang pegawai kanan perkhidmatan awam PMO iaitu Tan Sri Abdul Aziz Kasim, Ketua Setiausaha Sulit (KSUS) Kepada Perdana Menteri dan dua lagi pegawai kanan PMO terlibat dalam amalan jenayah rasuah sedangkan tuduhan tersebut tidak berasas sama sekali.

Sangkakalajari9 dalam entrinya mendakwa dirinya telah dihubungi oleh seorang bergelar Dato' yang mengatakan bahawa beliau ditipu oleh dua orang lelaki (bukan pegawai PMO) yang mengatakan mereka boleh membantu dalam usaha mendapat pengurangan cukai Kastam.

Dua orang dimaksudkan bernama Asri dan Ehsan dan isteri Ehsan kononnya adalah pembantu peribadi (PA) kepada Abdul Aziz.

Blog Sangkakalajari9 turut mendakwa biasanya kerja yang dibuat pasti perlu disertakan dengan imbuhan yang diberikan atas kerja tersebut. Petikan tulisan blog menyebut :-

"Tapi macam biasa la, takkan buat kerja freekan, mesti ada imbuhan yang diberikan atas kerja tersebut dan jumlah yang diminta oleh kedua-dua lelaki itu adalah sebanyak RM150,000 dan wang tersebut mengikut kata mangsa diserahkan di Kelab Tasik Putrajaya.

"Dan semua surat sokongan untuk pengurangan cukai tersebut telah diberikan oleh kedua-dua lelaki kepada mangsa,"

Menurut blog itu, apabila mangsa penipuan itu menghubungi kedua lelaki ini (Asri dan Ehsan) mereka berdolak-dalih sehinggalah mengambil keputusan bertemu sendiri dengan Abdul Aziz.

Artikel itu turut menyebut, apabila bertemu Abdul Aziz dan juga dua lagi pegawai PMO itu mereka mengatakan bahawa mereka tidak mengenali dengan dua orang lelaki yang ditemui oleh Dato' berkenaan.

Blog itu mempersoalkan kenapa Abdul Aziz dan dua orang pegawai itu tidak mengenali lelaki tersebut padahal dokumen iaitu surat sokongan telah ditandatangani oleh Abdul Aziz dan juga Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri.

Blogger itu juga secara melulu menuduh kononnya menjadi amalam biasa dalam kalangan para pegawai kanan perkhidmatan awam PMO meminta imbuhan bagi melaksanakan kerja atau tugas tertentu.

Difahamkan laporan polis itu dibuat bagi membolehkan polis menjalankan siasatan mengikut peruntukan undang-undang sedia ada bagi mengenalpasti dalang yang terlibat membuat fitnah tersebut.

Laporan polis juga dibuat bertujuan untuk mempertahankan dan mengembalikan integriti, profesionalisme dan reputasi para pegawai PMO secara keseluruhannya.

Wednesday, 28 August 2013

CINA KOMUNIS CELAKA! Wajah Sebenar Komunis Guan Eng Terbongkar

Apabila ramai yang mengatakan Parti DAP adalah Parti Komunis, maka ada pula yang akan melompat sakan menuduh sebagai fitnah. Ada pula mendakwa sebagai helah politik untuk mendapatkan sokongan segala bagai. Namun hari ini terbongkar segala bengkung di dalam Parti DAP dimana pemimpin kanan DAP yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang mengharamkan tayangan Filem Tanda Putera di pawagam-pawagam di Pulau Pinang.

Apa yang ditakutkan sangat dengan Filem tersebut? Filem Tanda Putera adalah berkisar berkenaan dengan sejarah dan 13 Mei 1969. Mengapa perlu takut? Kisah benar berasaskan sejarah yang telah dibukukan. Mengapa semasa Filem New Village yang mengagung-agungkan komunis sebagai wira tidak seorang pun pemimpin DAP bersuara? Kerana DAP sendiri bersetuju dengan komunis?

Teman berharap supaya Filem Tanda Putera di lihat sebagai batu sempadan dan teladan untuk anak bangsa mengukuhkan hubungan sesama kaum. Selepas tayangan di pawagam, wajar disiarkan di media-media elektronik seperti TV1 dan TV3 supaya semua rakyat dapat menonton dan menilai. Jika DAP dan Pakatan Rakyat sering melaung-laung slogan "Hak Rakyat"dan "Kuasa Rakyat", kali ini biarlah slogan tersebut digunapakai untuk Filem Tanda Putera.

Utusan Malaysia : Kerajaan DAP Pulau Pinang mengharamkan tayangan filem Tanda Putera di semua pawagam di negeri ini.

Ketua Menteri, Lim Guan Eng berkata, surat rasmi akan dihantar kepada semua pemilik pawagam yang diberi lesen peniagaan oleh pihak berkuasa tempatan hari ini supaya tidak menayangkan filem berkenaan.

Tuesday, 27 August 2013

MEMANG PATUT : Majalah Mangga Di Fatwakan Haram

Majalah hiburan Mangga kini difatwakan haram. Pada teman bukan sahaja Majalah Mangga sahaja namun masih banyak majalah-majalah hiburan lain yang memaparkan artis-artis yang tak cukup kain. Tidak ketinggalan juga yang tersiar di media-media elektronik.  Negeri-negeri lain sewajarnya melakukan tindakan yang sama.

Pihak Jabatan Mufti Kedah Darul Aman kini telah memfatwakan bahawa majalah hiburan Mangga terbitan Utusan Karya adalah haram dibaca dan dilihat.

Menurut Jabatan Mufti Negeri Kedah Darul Aman, melalui Cabutan Keputusan Jawatankuasa Fatwa Negeri yang bertarikh 29 Mei 2012 menjelaskan bahawa:

“Mana-mana penerbitan yang mempamerkan wanita-wanita ataupun lelaki yang mendedahkan aurat hukumnya adalah haram kerana bertentangan dengan kehendak syariat. Oleh itu, dicadangkan supaya Bahagian Kawalan Penerbitan, Kementerian dalam Negeri (KDN) menangani isu ini dengan lebih efektif.”

SUBHANALLAH ! ANAK DARA DIPAKSA MELAKUKAN HUBUNGAN SEKS SEBELUM KE TALI GANTUNG

Tehran, Iran – Seorang pemuda telah dipaksa untuk 'berkahwin' dengan seorang gadis di Iran sehari sebelum gadis berkenaan dihukum bunuh. Tujuan 'perkahwinan' tersebut berlansung semata-mata bagi membolehkan hukuman mati dilaksanakan keatas gadis berkenaan.

Remaja lelaki yang tidak dimaklumkan identitinya itu merupakan pengikut pemimpin Spiritual Iran, Ali Khameini. Memetik laporan The Jurussalem Post, pemuda yang baru berumur 18 tahun ini telah diberikan kebenaran untuk berkahwin dengan wanita muda yang akan menjalani hukuman bunuh.

Berdasarkan undang-undang Agama Syiah di Iran, seseorang wanita yang masih dara tidak dibenarkan untuk menjalani hukuman mati. Maka untuk 'mengesahkan' undang-undang berkenaan, pemerintah Iran telah mengadakan upacara 'perkahwinan' kecil-kecilan dengan seorang pemuda yang 'terpilih' pada malam sebelum wanita muda berkenaan menjalani hukumannya.

Usai 'perkahwinan' pada malam itu, wanita dan pemuda berkenaan telah melakukan hubungan seks yang sekaligus meragut 'daranya' lalu membolehkan hukuman mati dilaksanakan pada keesokkan harinya.

“Saya menyesal kerana telah melakukannya (hubungan seks) meskipun perkara itu 'sah',”

Pemuda berkenaan menambah, dirinya tidak akan pernah melupakan saat-saat ketika malam menjelang hari hukuman mati isterinya. 

“Saya selalu teringat saat dia menangis setelah hubungan seks itu selesai,” ujarnya.

“Dan saya tidak akan pernah lupa ketika dia mencakar-cakar wajahnya dengan kukunya sendiri sehingga terjadi luka hasil goresan,” ceritanya sedih.

Credit : Pena Minang

Tuesday, 20 August 2013

HOT NEWS : Gambar Gangster 04 Ugut Polis dan Sekitar Perarakan Pengebumian Penjenayah

Sungguh mengejutkan apabila penjenayah dianggap sebagai hero dan pejuang sehingga ada yang berani untuk mengugut Polis. Adakah akan menjadi amalan penjenayah dijulang!
Petang tadi teman terserempak dengan konvoi yang mengiringi salah seorang penjenayah yang ditembak Polis tempohari. Sungguh menakutkan apabila konvoi tersebut membawa banner yang melambangkan Gangster 04 dan mengagung-agung penjenayah.
Namun sayang teman tidak berani untuk berhenti untuk menangkap gambar kerana tidak kelihatan pun anggota Polus disitu. Gambar-gambar ini teman ambil dari Pisau.net untuk tatapan dan penilaian anda semua.
5 penjenayah berjaya dibunuh oleh pihak polis di Pulau Pinang mencetuskan kemarahan oleh pihak pakatan terutamanya DAP. Lim Guan Eng dan para pemimpin DAP tampil kehadapan membela nasib para penjenayah ini.
Kongsi gelap dan gengster sekarang ini mendapat pembelaan daripada DAP dan pakatan ..kita boleh lihat bagaimana dengan beraninya mereka membuat perarakan membawa bendera dan lambang kongsi gelap.
Hari ini mereka sudah menghantar isyarat  seperti gambar diatas di tembok sebuah balai polis .
Gambar dibawah anda saksikan bagaimana para kongsi gelap ini cukup berani…tidak pernah didalam sejarah negara mereka seberani begini..mereka naik tocang apabila mendapat pembelaan DAP.
ugutan bunuh di Tembok sebuah balai polis
perarakan diadakan sambil membawa bendera kongsi gelapMonday, 19 August 2013

BUKTI!!! Syiah Sesat Mengancam Keselamatan Negara

Selain golongan pelajar dan mahasiswa pengaruh fahaman Syiah ini turut dikesan telah mula meresap ke dalam parti politik khususnya Pas dan ia turut diakui oleh beberapa bekas ahli parti itu. Malahan beberapa pemimpin utama parti itu didakwa turut berpegang kepada fahaman tersebut.

Mereka dikatakan mula bergerak sejak 1980-an, apabila mengikuti lawatan tajaan ke Iran dan Pakistan. Pada 1987, seramai 300 penganut Syiah berkumpul di Kota Bharu atas nama seminar haji.

Dewan seminar penuh dengan gambar dan risalah Khomeini. Ini segera diikuti satu lagi seminar di Dewan Bahasa dan Pustaka, yang mana antara resolusi yang diluluskan ialah menzahirkan ketaatan kepada pemimpin revolusi Iran itu selain menggesa Haramain ditadbir oleh Badan Islam Antarabangsa.

Mulai 1987, buku Syiah dan pelbagai risalah yang memuat ucapan Khomeini tersebar luas. Dalam memperingati Hari Quds Antarabangsa, perutusan Khomeini disampaikan yang mempertahan akidah Syiah.

Menurut bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali sebelum ini berkata sudah ada bukti-bukti yang menunjukkan terdapat pemimpin tertinggi Pas mengamalkan fahaman Syiah.

Pemimpin itu ujarnya, dikatakan tidak menunaikan solat Jumaat, melakukan pelbagai “Taqiyyah” selain tersebarnya video kunjungan hormat pemimpin berkenaan ke atas rejim ganas Bashar al-Asad ketika seluruh umat Islam mengutuk keganasan Presiden Syria terhadap rakyatnya sendiri.

Malah ada yang mengatakan, mereka inilah juga yang bersungguh menolak penyatuan dengan UMNO yang berpegang kepada Ahli Sunnah Wal Jemaah. Selain dari Pas, parti pimpinan Anwar Ibrahim, PKR juga dikatakan telah mula diresapi dengan pengikut dari fahaman ini.

Menurut laporan, terdapat beberapa pemimpin parti di Utara tanah air adalah merupakan pengikut tegar fahaman sesat ini. Walaupun akan ada yang menafikannya, namun terdapat bukti dan asas yang kukuh yang mengaitkan mereka dengan fahaman ini.

Terdapat juga beberapa pimpinan parti itu yang secara terbuka mempamerkan lambang-lambang yang dikaitkan dengan Syiah khususnya Ayatollah Khomeini. Ia secara tidak langsung menunjukkan gerakan ini bukan lagi satu perkara yang disembunyikan.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata rakyat Malaysia sudah berpecah kerana pelbagai fahaman politik dan isu penularan ajaran Syiah memberikan lebih banyak kesan buruk kepada masyarakat Muslim dalam negara.

“Syiah dan Sunni mesti bergaduh pastinya, mengapa mereka memiliki cara berbeza dalam menterjemahkan fahaman Islam kalau bukan untuk gaduh,” kata Dr Mahathir dalam sidang media sempena perhimpunan NGO membantu Palestin di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) semalam.

Syiah diwartakan haram oleh Muzakarah Khas Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia pada 5 Mei 1996. Manakala pihaka kerajaan baru-baru ini melaporkan terdapat hampir 250,000 penganut Syiah yang bergiat aktif dalam negara.

Setakat ini 10 negeri sudah mewartakan ajaran Syiah bertentangan dengan Ahli Sunnah Wal Jamaah, manakala empat negeri (Pahang, Kelantan, Sabah dan Sarawak) masih dalam proses pewartaan.

Susulan tekanan ke atas penganut Syiah di Malaysia, Shia Right Watch (SRW) satu organisasi yang melindungi kepentingan pengikut Syiah sedunia menggesa layanan adil dari kerajaan terhadap pengikut syiah di negara ini.

Ulama tersohor Islam, Dr. Yusuf al-Qardawi juga telah mengisytiharkan golongan Syiah sebagai golongan kuffar serta merupakan musuh umat Islam keseluruhannya.

Kenyataan keras itu telah disebut oleh Yusuf al-Qardawi dalam satu wawancaranya dengan stesen televisyen al-Jazeera dalam rancangan ‘Syari’ah dan Kehidupan’ pada bulan Jun tahun ini.

Beliau berkata, golongan Syiah sebenarnya telah mengkhianati umat Islam dan perkara itu terbukti dengan pembunuhan saudara seakidah di Syria bersama-sama dengan puak Hizbollah.

“Jangan panggil mereka Hizbollah, mereka selayaknya digelar Hizbosyaitan dan Allah tiada kaitan dengan mereka.

“Saya menyeru seluruh umat melawan kuffar dan Syiah di dalam Hizbollah. Mereka ternyata kuffar tanpa sedikit keraguan. Mereka sedang menjalankan operasi etnik di Syria dengan tujuan membina negara Syria Barat di barat Syria,” katanya dalam rancangan tersebut.

Suara Generasi Baru

Apa Yang Patut Anda Tahu Tentang Syiah Laknatullah!

Suka atau tidak, kita kena mengakui bahawa perkembangan Syiah di negara ini semakin membarah dan memerlukan satu tindakan yang tegas oleh pihak berkuasa. Sejak Revolusi Iran 1979, pengaruhnya menjalar ke seluruh dunia. Apa yang kita lihat di Lebanon, Iraq, Syria, Bahrain dan banyak tempat ia membawa pertempuran yang dahsyat dan menyebabkan negara-negara Islam menghadapi pertikaian yang panjang.

Isu Syiah di negara ini bukanlah bukan satu perkembangan baru kerana menurut data yang diperoleh, fahaman ini telah aktif sejak lebih 10 tahun dahulu, namun kebelakangan ini ia dilihat semakin meningkat.

Mungkin dari satu segi ada yang merasakan, Syiah bukanlah satu masalah yang meruncing dan memerlukan satu tindakan yang drastik. Namun tanpa di sedari bahaya fahaman ini adalah merupakan satu ancaman yang boleh menjahanamkan sesebuah negara.

Pertembungan dua fahaman bukan sahaja boleh menimbulkan kekeliruan tetapi ia juga mampu mencetuskan bahaya dalam kalangan ummah. Situasi ini tidak boleh dipandang remeh, kerana semua pihak bertanggungjawab khususnya pihak berkuasa perlu memainkan peranan yang aktif dalam mengekang fahaman ini dari menular.

Secara dasarnya, Syi’ah bukanlah merupakan satu mazhab baru sebagaimana yang didakwa, ia secara keseluruhannya adalah merupakan ajaran baru yang jauh daripada Islam dari sudut aqidah dan ibadah. Mereka mengaburi mata umat Islam dengan mengatakan mereka sebahagian daripada Islam melalui dua pendekatan utama iaitu “Taqiyyah” yang bermaksud berpura-pura dengan fahaman Syi’ah, dan yang kedua seruan cinta kepada keluarga Rasulullah (Ahli Bait).

Sejarah telah membuktikan perpecahan yang berlaku dalam kalangan umat Islam di zaman permulaan Islam adalah disebabkan fitnah yang dicetuskan oleh pengikut fahaman berkenaan. Terlalu banyak catatan mengenainya dalam sejarah Islam antaranya gerakan Ibnu Saba’ (seorang Yahudi)  yang mencetuskan huru-hara di zaman pemerintahan Saidina Uthman termasuk perang saudara, Peperangan Jamal, Siffin dan sebagainya.

Pada tahun 1175 Hijrah, Najaf Ali Khan pemimpin Syiah yang menguasai Delhi masa itu pernah menghukum Syah Waliyullah dengan merenggangkan pergelangan tangannya kerana mengarang kitab ‘Izalatu al-Khafa’ bagi mengatasi kekeliruan yang ditimbulkan oleh Syiah tentang Khilafah para Khulafa Ar-Rasyidin.

Melalui kajian ilmu, didapati Syiah merupakan golongan yang sesat lagi menyesatkan. Mereka tidak termasuk dalam golongan Ahli Sunnah Wal Jamaah. Pegangan mereka juga dilihat bercanggah dengan al-Quran dan hadis Nabi SAW.

Terdapat tiga kategori golongan Syiah iaitu: Syiah mughaliyah (pelampau), Syiah Rafidah (Imamiyah) dan Syiah Mu’tadilah (Zaidiyah).

Daripada tiga golongan Syiah ini, Syiah Rafidah atau Imamiyah merupakan golongan yang paling dominan dan berkembang dalam dunia pada hari ini. Mereka merupakan majoriti Syiah yang mengatakan imamnya Ali adalah dengan nas, Ali telah menaskan imamah anaknya Hassan manakala Hassan telah menaskan imamah saudaranya Hussein.

Begitulah seterusnya imamah itu berpindah dengan nas kepada anak-anak Hussein sehinggalah kepada Muhammad bin Hassan al-Askari yang pada pendapat mereka dia ghaib semasa kecil dan akan muncul sebagai Imam Mahdi pada akhir zaman dengan membawa kebenaran dan keadilan.

Mereka dikenali dengan Syiah Imamiyah kerana pegangan mereka kepada 12 imam yang dianggap sebagai maksum (bebas daripada segala dosa dan kesalahan).  Mereka ini juga dinamakan golongan Rafidah kerana mereka menolak imamah Abu Bakar, Umar al-Khattab dan Uthman Affan dengan hujah bahawa Nabi Muhammad SAW mewasiatkan kepada Ali sebagai khalifah selepasnya.

Namun disebabkan kejahilan masyarakat tentang fahaman ini, ia telah digunakan sepenuhnya oleh gerakan Syiah untuk menyeludup masuk ke dalam masyarakat Malaysia. Dan yang paling membimbangkan ia dilihat semakin menular di kalangan orang muda dan mahasiswa terutama IPT.

Kewujudan fahaman Syi’ah di IPT boleh dibahagikan kepada dua. Golongan pertama dikenali sebagai Ahli Gerakan Syi’ah. Golongan ini bergerak dan berusaha keras untuk merekrut mahasiswa-mahasiswi di IPT. Ia dilakukan melalui usaha propaganda menyeleweng mereka melalui edaran risalah, laman sosial dan menyelinap masuk ke gerakan mahasiswa massa. Khalid Ismath sebagai contoh adalah merupakan ciri-ciri golongan pertama yang menyesatkan ini.

Golongan kedua adalah golongan yang terpengaruh dengan fahaman Syi’ah berpunca dari kejahilan dan kurang pengetahuan berkenaan kesesatan ini. Golongan ini mudah terpengaruh kerana digembar-gemburkan dengan fitnah kononnya Syiah hanyalah salah satu mazhab.

Semua pihak perlu jelas bahawa Syi’ah adalah ajaran sesat dan bukanlah sebahagian daripada Islam. Syi’ah menerusi ajaran dan kitab-kitabnya mengajar mencela sahabat Rasulullah SAW, menggalakkan perkahwinan “Mut’ah” ala-ala pelacuran, menyambut hari Karbala dengan mencederakan diri sendiri, dan adakah ini semua sebahagian daripada Islam?

Menurut sumber juga fahaman ini telah dikesan menular masuk di kebanyakan IPT melalui pensyarah, mahasiswa dan para peniaga warganegara Iran yang kemudiannya menjalankan usaha dakyah mereka. Usaha ini dilihat memberikan inspirasi kepada warga tempatan yang berfahaman Syi’ah untuk turut terlibat dalam menyebarkan fahaman ini. Sebagai contoh dakyah mereka melalui risalah produk Air Mineral ECPI yang ditulis di dalam bahasa Melayu telah dikesan pengedarannya secara meluas di kebanyakan IPT.

Oleh yang demikian, pihak kerajaan khususnya kementerian yang bertanggungjawab perlu memikirkan kaedah yang terbaik bagi mengelakkan perkara ini dari terus merebak. Cukuplah dengan segelintir anak-anak muda yang telah semakin terpengaruh dengan budaya dan ideologi songsang pembangkang. Kerana tanpa sebarang pengawalan yang berkesan, adalah tidak mustahil suatu hari nanti, negara ini ditadbir oleh mereka-mereka yang telah rosak akidahnya ekoran fahaman ini.

Suara Generasi Baru

Sunday, 18 August 2013

MUKA TAK MALU! Kerajaan Tolong, Ahli Parlimen Batu Kerja Buat Fitnah

Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor hari ini menafikan dakwaan mengatakan kerajaan tidak membantu mangsa kebakaran atau menyatakan mereka tidak perlu dibantu kerana menyokong Pakatan Rakyat dalam pilihan raya yang lalu.

Pada 8 dan 10 Ogos lalu, berlaku kebakaran Kampung Chubadak dan Kampung Puah Bahagia di Sentul yang memusnahkan hampir 50 buah rumah dan menyebabkan hampir tiga ratus orang hilang tempat tinggal.

Tengku Adnan telah melawat mangsa terbabit dan memberi bantuan segera RM 800 setiap keluarga dan memberi tempat tinggal sementara di Pusat Komuniti berhampiran. Setelah seminggu mereka semua di minta berpindah semetara ke Perumahan Rakyat di Bukit Jalil.

Malangnya kerana hasutan Ahli Parlimen Batu, Tian Chua, sebahagian enggan berpindah kerana mahukan tempat tinggal berhampiran kawasan kediaman asal mereka.

Tanpa sebarang bukti, Tian Chua juga mendakwa kononnya ada mangsa kecewa dengan Tengku Adnan. Menurut Ahli Parlimen Batu yang pernah menggigit telinga Polis itu, Tengku Adnan dilaporkan berkata kerajaan tidak akan membantu mangsa kebakaran kerana mereka menyokong pembangkang dalam pilihan raya lalu.

Ini menyebabkan Menteri Wilayah Persekutuan membuat kenyataan dalam Facebook beliau menafikan hal tersebut. Tengku Adnan mendakwa beliau menyatakan “walaupun mereka tidak menyokong Barisan Nasional dalam pilihan raya lalu, adalah tanggungjawab kerajaan untuk membantu mereka kerana ini kerajaan Barisan Nasional yang bertanggungjawab.”

Jawapan Tengku Adnan ini selari dengan tindakan kerajaan sendiri yang telah membantu mangsa kebakaran melalui bantuan segera RM 800 dan menawarkan penginapan sementara di Perumahan Rakyat Bukit Jalil. Beliau juga menyatakan kerajaan tidak mempunyai tempat lebih dekat untuk diberikan. Jika ada pasti kerajaan telah berikan.

Malangnya, segelintir daripada mangsa tersebut enggan berpindah kononnya jauh dan mahukan kerajaan menyediakan tempat tinggal berhampiran kediaman sedia ada.

Alasan jauh daripada tempat kerja dan persekolahan anak-anak merupakan alasan biasa kumpulan yang dihasut oleh Pakatan Rakyat. Seperti mana isu Setinggan Kampung Berembang suatu ketika dahulu, kumpulan penyokong Pakatan yang memerlukan bantuan ini merasakan kerajaan perlu ikut apa sahaja kehendak mereka hanya kerana mereka menjadi mangsa kebakaran atau pernah menjadi setinggan.

Mereka mahukan segala-galanya mudah sedangkan apa yang mereka dapat daripada kerajaan jauh lebih baik daripada rakyat lain yang terpaksa berusaha sendiri.

Ramai rakyat yang berulang alik berpuluh kilometer untuk ke tempat kerja dan sekolah kerana tempat tinggal yang jauh daripada tempat kerja atau sekolah. Mereka ini tidak mendapat bantuan kerajaan dan tidak pula menyalahkan kerajaan.

Sebaliknya segelintir mangsa kebakaran ini bukan sahaja tidak bersyukur dengan bantuan kerajaan dan kemudahan yang disediakan, malah menyebarkan fitnah pula kononnya kerajaan tidak membantu mereka kerana menyokong Pakatan Rakyat dalam pilihan raya lalu.

Tian Chua told Malaysiakini that Kuala Lumpur City Hall (DBKL) officers told the victims from 36 houses in Sentul that were destroyed in fires on Aug 8 and Aug 10 to move out as the community hall had been booked for an event tomorrow.

Despite initial objections from the families stationed there, the fire victims have reluctantly agreed to move out.

A handful of them took up an offer from DBKL and the Federal Territories and Urban Well-being Ministry to be placed at the People’s Housing Programme (PPR) flats in Bukit Jalil.

“Some families have accepted the offer to go to Bukit Jalil, while some 20 families are still lingering around, not knowing where to go. I am trying to figure out where to place them,” Tian Chua, who is the MP for the constituency where the fire occurred, said.

He said the DBKL officers had moved the belongings of the families out of the community hall and have told them that the offer to move to the low-cost flats in Bukit Jalil was a “take it or leave it” offer.

“But they don’t want to go to Bukit Jalil. They live in the Batu area, and school reopens next week and they need resume their normal lives,” said Tian Chua, who is currently with the families, outside the hall.

Ada segelintir kumpulan ini enggan berpindah ke Bukit Jalil sanggup berada di jalanan. Manusia apa mereka ini? Ketua keluarga apa mereka ini sanggup menyusahkan keluarga kerana agenda politik Pakatan? Mungkin inilah peringatan Allah terhadap kumpulan ini? Nampak seolah-olah mereka ini kufur nikmat yang diberikan seperti kata pepatah Melayu, diberi betih hendakkan Paha.

Bersyukurlah anda mendapat bantuan kerajaan dan kediaman sementara biarpun jauh sedikit dari kediaman asal. Di Kuala Lumpur sendiri ada ribuan orang tidak berumah dan tidak cukup makan. Apakah hebat anda untuk meminta berlebih-lebihan sedangkan ada rakyat lain yang lebih susah dari anda?

Kita bersimpati dengan kebakaran yang berlaku. Tapi jangan jadikan musibah ini satu agenda politik dan berlaku zalim kepada rakyat lain.

Seronok jadi Ahli Parlimen Batu, kerajaan tolong semua, beliau hanya buat sidang akhbar dan buat fitnah ke atas Menteri.

Mykmu.net

Thursday, 1 August 2013

Guan Eng Tuntut Serah Bukti Doktor Rasis, Jika Tidak..

Tidak menghairankan apabila saman menyaman sudah menjadi mainan pembangkang. Alasan yang cukup kuat dan langkah terakhir untuk mematahkan serangan terhadap kegagalan diri sendiri. Hampir semua pemimpin pembangkang terlibat dengan kes saman menyaman yang paling banyak dalam sejarah. Mungkin, kes saman yang terbanyak di dunia!

Isu doktor rasis di Hospital Kepala Batas, Pulau Pinang menjadi polemik baru. Kerajaan DAP Pulau Pinang semacam membisu dan berdolak-dalik. Maklumlah melibatkan kaumnya sendiri, maka cuba mengalih tumpuan dan kesalahan ke atas bahu kamu lain. Begitu cekapnya DAP bermain dengan api dan menggunakan seorang EXCO Melayu untuk menepis serangan tersebut.

Akhirnya, untuk menutup malu dan kegagalan, tindakan saman jugalah yang akan dikemukakan kelak! Sudah dijangka apa yang akan berlaku.

Islam Dihina Bagai Tong Sampah! Hanya Berlaku Di Malaysia

Mungkin ramai yang tertanya-tanya, masihkah Islam menjadi agama rasmi di Malaysia? Satu persoalan yang sering bermain di kepala dan benak hati umat Islam di Malaysia memandangkan agama Islam begitu mudah dihina dan dicaci bagai tiada halangan.

Kekecewaan umat Islam khususnya di Malaysia lagi bertambah apabila hinaan dan cacian terhadap agama Islam menjadi VIRAL dan VIRUS di media-media sosial, seolah-olah sudah menjadi biasa. Pihak penguatkuasa dilihat masih lemah menguatkuasakan undang-undang dan keputusan yang berubah-ubah mengikut keadaan dan semasa. Bak kata pepatah, sekali air bah , sekali pantai berubah. Sekali kena herdik, terus berubah keputusan. Sekali ditegur, terus boleh diikat jamin.

Malang sungguh bagi rakyat Malaysia yang beragama Islam kerana agama sendiri dihina dan dicaci tanpa diambil tindakan oleh pemimpin dan penguatkuasa undang-undang. LEBIH HINA, apabila pemimpin Islam sendiri berdiam diri kerana takut kehilangan jawatan dan kuasa demi meraih undi bukan Islam yang terang-terangan memerangi Islam.

Jangan dibiar viral dan virus ini menjadi lebih parah! Jika pemimpin dan penguatkuasa masih lagi berdiam diri dan gagal untuk mempertahankan Islam daripada dihina dan dicaci, serta undang-undang gagal mencegahnya, maka tidak hairanlah jika rakyat akan memberontak dalam diam dan tidak mustahil akan ada satu gerakan bawah tanah bergerak "membunuh" karektor-karektor pemimpin Islam yang gagal. DAN jangan terkejut apabila "gerakan" ini nanti akan menghukum menggunakan undang-undang sendiri kepada penghina dan pencaci agama Islam itu.

Sejarah mengajar kita. Pilihan masih ditangan kita sebagai rakyat Malaysia.

#KalahTakSemestiGagal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...