Pages

Tuesday, 12 November 2013

SUSPEK KEDUA KES BUNUH PEGAWAI AMBAK BERTUGAS DI SAPURA HOLDINGS?

Suspek pembunuh pegawai Ambank tempohari telah pun ditangkap dan senjata yang digunakan juga telah pun dijumpai. Namun pihak polis sedang memburu suspek yang bekerjasama dengan pembunuh pegawai bank itu. Nama suspek ialah Joemar Omar yang dipercayai membekalkan kad pengenalan palsu kepada suspek.

Beliau disyaki menyimpan sebahagian besar hasil rompakan itu. Joemar dipercayai warga Indonesia juga bersubahat merancang rompakan dengan suspek utama.


Suspek kedua ini yang dikenali sebagai Joemar Omar dipercayai bekerja sebagai pengawal keselamatan di sebuah syarikat swasta menggunakan nama Osman Bin Salleh yang juga memiliki kad pengenalan palsu yang bernombor 840713-12-5207. Hasil semakan di Jabatan Pendaftaran Negara, rekod beliau tidak wujud.Laman sosial suspek telah pun ditutup selepas berita polis sedang mengesan suspek tersebar. Beliau juga memiliki dua akaun bank dengan Bank Simpanan Nasional dan Bank Islam. Sudah tentunya untuk membuka akaun di bank memerlukan dokumen seperti kad pengenalan, namun bagaimana pihak bank boleh terlepas pandang memandangkan ketelitian pihak bank mengesahkan identiti pemohon melalui mesin pengimbas Mykad. Apakah yang berlaku sebenarnya? Bagaimana mesin pengimbas Mykad tidak berfungsi atau ada sesuatu yang tidak kena?

Difahamkan pihak pengurusan Sapura Holdings  suspek bertugas di premis syarikat terbabit berada di bawah kendalian pemilik bangunan.Siapa pemilik bangunan tersebut?


2 comments :

  1. mohon link http://orangkampungcyber.blogspot.com dlm bloglist tuasn..tks

    ReplyDelete
  2. oh Malaysia ku... macam macam ada kat dalam Malaysia ku ini...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...