Pages

Thursday, 31 October 2013

CELAKA! HINAAN KEPADA NABI MUHAMMAD DAN AL-QURAN YANG AMAT MELAMPAU!

Amalan menghormati pegangan agama orang lain, sewajarnya dipegang dan dijadikan landasan untuk memastikan keharmonian, perpaduan dan kerukunan sesebuah negara. Amalan dan pegangan agama yang berbeza tidak bererti putus hubungan silaturahim sesama manusia. Namun, sejak kebelakangan ini, amalan tersebut tidak dijadikan pegangan malah pola-pola menghina agama lain khususnya agaam Islam, telah menjadi virus dan wabak yang tidak dapat dibendung. 

Media sosial dijadikan alat untuk menghina dan mencerca agama lain hinggakan mencetus rasa tidak senang dan ketegangan agama yang berlarutan. Malah, mungkin akan menambahkan lagi ketidakstabilan dan perpaduan dalam negara.

Satu petikan akaun twitter Queen Mutia Dewi yang dipercayai warganegara Indonesia  dan beragama Kristian mencerca dan menghina Nabi Muhammad S.A.W DAN Kitab Suci Islam Al-Quran dengan kata-kata yang tidak wajar bagi penganut agama lain menyebutnya. Malah menuduh Allah hanyalah khayalan. Begitu juga pengunaan Kalimah Allah oleh penganut agama Kristian akan mencetuskan kekeliruan yang akan berlarutan.


Amat menyedihkan kerana ada penganut agama lain yang tidak memahami agama Islam tetapi bercakap tentang Islam. Jika tidak tahu dan tidak faham, wajar bertanya kepada yang arif dan bukannya menuduh dan mencerca pegangan agama Islam. Fikiran yang dangkal dan kurang ajar ini tidak harus berlaku. Jika perkara ini berlarutan dan merebak, hampir pasti pertelagahan antara agama akan berlaku dan mungkin melibatkan pertumpahan darah. Moga-moga dijauhkan..

1 comment :

  1. celaka punya nabi muhammad dan juga islam pembohong celaka punyaallah. fuck islam................kahkahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...............................

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...