Pages

Tuesday, 10 September 2013

PANAS! PELAKON DIANDRA NUR FATHIA JADI BARUA KOMUNIS! PEDULI APA?

Teman tak minat mahu mengulas mengenai artis, namun jika maruah negara digadaikan, siapa yang tak geram..

Cantik..Lawa..pelakon drama Diandra ini. Tapi teman peduli apa! Ramai peminat sebab cantik dan lawa..teman peduli apa.. peminat pelakon Nur Fathia nak kutuk teman..teman peduli apa..Kalau sudah sanggup pakai topi lambang komunis...tak maknanya..Dah jadi macam barua komunis.

Alasan mengikut skrip dan pengarah, adalah alasan bodoh sebagai pelakon. Pelakon boleh menilai yang mana dan yang mana buruk. Yang mana harus diikuti dan yang mana yang tidak patut. Jika alasan itu yang dijadikan landasan, apa pula jika skrip dan pengarah menyuruh artis bertelanjang bulat di hadapan kamera? Maka artis akan akur?

Penerbit dan pengarah pun satu hal! Bodoh macam nak mampus.. Kerana cuba mendapatkan rating, sanggup buat apa sahaja untuk menaikkan rating sampai sanggup jual maruah negara. Dalam orang sibuk-sibuk mempertahankan Filem sejarah "Tanda Putera" dan menghalang penayangan Filem memuja komunis "The New Village", ada pula tangan-tangan ghaib mengagong-agongkan komunis dalam drama TV. Tak apa..Malaysia masih aman..

4 comments :

  1. sabar boss, jangan guna emosi. Mungkin dia tak tau. Tegur cara baik sudah.

    ReplyDelete
  2. Bila org wat silap, tegur. Kalu dia ulang, lantak ko lah nk maki hamun. Tp tegur sbb nk betulkan org, kita tegur cara elok. Kat malaysia ada adabnya. Jgn jadi bangsa kurang ajar mcm komunis mcm yg ko tunjuk skg ni ye. Sekadar tegur. Xleh tegur, lantak ko la. Ada aku kesah.

    ReplyDelete
  3. kita sebagai manusia kena ada ilmu. kalau tak silap si fathia ni mengaji tinggi sampai ke university.
    tapi nape tak ada sensitivity dalam perkara2 begini. kebyakan kita ni selalu ambil mudah dalam semua perkara.
    jadi gini lah. tapi tak boleh gak salahkan si fathia ni je bukan ke masa shooting tu ramai yg ada kat set pengambaran? ke orang2 yang dalam aliran seni ni semua nya tak peka. hanya hayal duduk dalam dunia mereka saja
    tak peduli benda2 lain. tak tau la nak kata apa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...