Pages

Thursday, 5 September 2013

KURANG AJAR DAN MELAMPAU! Facebook Hina Allah Berleluasa

Sememangnya sikap kurang ajar dan melampau sebuah laman facebook yang menghina Allah dan Rasulullah serta agama Islam bertapak tanpa halangan daripada pihak yang berwajib. Facebook yang menggunakan nama Adlin Binti Abd Jalil dengan sewenang-wenangnya menghina Allah dan Rasulullah sesuka hati. 

Seingat-ingat teman kegiatan facebook yang tidak bertanggungjawab ini telah banyak dilaporkan namun masih gagal dibendung. Malah kewujudan Fan Page Parti Geletek Allah juga telah dilaporkan sebelum ini, malangnya hanya dipandang sebelah mata oleh pihak yang berwajib.

Facebook ini telah mencabar kesabaran umat Islam dan dikhuatiri akan memudaratkan generasi muda dan anak bangsa yang beragama Islam. Tindakan segera harus dilakukan pihak yang berwajib. Jika tidak, maka akan bercambahlah individu-individu yang menghina Islam seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Adakah kita mahu jadi begitu? Islam dipermain-mainkan?

Dibawah beberapa petikan daripada facebook yang kurang ajar ini..

Assalamualaikum sayang-sayangku!
Makcik ingin menjemput sayang2 sekelian ke Restoran Geletek Allah yang dianjurkan oleh Parti Geletek Allah yang baru-baru ini telah dirasmikan halal oleh JAKIM. Menu spesel hari ini ialah "Allah Guling". Anak-anak sekelian dijemput menjamu selera di Restoran Geletek Allah dan sila berikan referens MHSAW dan anak boleh dapat diskaun 80% dan hadiah istimewa seperti tasbih, Al-Quran, sejadah dari Mekah, air zam zam, dan banyak lagi!

Salam sayang,
MHSAW
P.S. Hidangan menu istimewa "Allah Guling" dirasmikan dan dijamin halal oleh JAKIM.

Assalamualaikum dan selamat pagi sayang-sayangku! Bangun pagi jangan nak harap tonggek 2 rakaat jer! Orang yang rajin bangun untuk menonggek 2 rakaat tak gerenti sihat. Kalau nak betul-betul sihat, bangun pagi toksah jaga hati si dewa bulan Arab keparat si Allah swt tuh. Lebih elok berlatih berlari pantas untuk melintasi titian siratul mustaqim. Ini buktinya makcik boleh lari dan melintas lebih pantas dari si nabi keparat Babi Muhammad! 

2 comments :

 1. Wahai umat MELAYU & ISLAM semua, lupakanlah sementara pasal umno/pas/pkr... lupakan smntara pasal minyak naik atau barang naik... marilah kita sama2 berdoa kpd ALLAH dan memberi sokongan kepada pejuang2 kita untuk mempertahankan Kemuliaan Kalimah ALLAH di Mahkamah pada 10 September 2013... INSYAALLAH kita berjaya.
  Untuk lebih makluman, sila ke laman : http://empayarkumim.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Semuga ALLAH Subhanallah melaknati makhluk yang celupar itu di muka bumi ini lagi. AMIN

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...