Pages

Thursday, 12 September 2013

BENARKAH BANGSA MELAYU BANGSA YANG MUDAH DITIPU?

Teman tertarik dengan artikel yang ditulis oleh Barking Magpie yang bertajuk " Bangsa Melayu bangsa yang senang ditipu". Teman tidak mahu membuat sebarang spekulasi atau andaian, cuma biarlah pembaca khususnya Bangsa Melayu menilai sendiri samada benar atau sebaliknya.

Teman "sedikit bersetuju" dengan pandangan blogger ini, dan tidak menyanggah apa yang dilontarkan oleh beliau. Namun, tidak semua bangsa Melayu termakan "lakonan" Cina Cauvanis ini dan teman yakin selepas Pilihanraya Umum ke-13 tempohari, "lakonan" Cina Cauvanis ini telah disedari majoriti Bangsa Melayu. Malang sekali, ada Bangsa Melayu sendiri yang membuka ruang kepada Cina Cauvanis ini bukan sahaja memakai pakaian menyerupai Bangsa Melayu malah hingga "bertazkirah" di dalam masjid dan surau. Jika bangsa Melayu bersatu, perkara ini tidak akan berlaku.

LKY berkempen di kawasan Melayu di Singapura dan bertutur dalam Bahasa Melayu
Sewaktu Lee Kuan Yew cuba membentuk kerajaan PAP di Singapura beliau berkempen memakai songkok, symbol Melayu, dan bertutur dalam bahasa Melayu sewaktu berceramah.  Kesemua Melayu dapat di pengaruhi untuk mengundi Cina.

Pengkhianat negara Tian Chua juga memakai sewaktu berkempen juga menyambut orang Melayu di sabuah surau juga memakai baju Melayu.

MP Cina Serdang memakai baju Melayu lengkap seketika melawat keluarga Melayu semasa Hari Raya.  Dan Selangor DAP speaker Hannah Yeoh memakai baju kurung bergambar dengan perempuan Melayu.

Kesimpulan nya, Cina cauvinis DAP ni semua nya tahu bahawa bangsa Melayu memang senang di pengaruhi emosi mereka sebagai contoh, orang asing macam Cina DAP dan PAP pakai baju Melayu orang Melayu semua lemah dan menyokong.

Bangun dan sedar lah kamu Bangsa Melayu yang kamu dtelah di gula gulakan oleh Cina chauvinis jika tidak keturunan kamu akan pupus di negara sendiri!
Speaker Negeri Selangor berpura pura sayang Bangsa Melayu

Untuk DAP moto mereka yang baru "Berkorban Apa Saja" untuk DAP walau pun kena pakai baju Melayu


No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...