Pages

Monday, 9 September 2013

KRISIS DALAM PKR : Azmin Bakal Ganti Wan Azizah Tetapi UMNO Pula Yang Salah! Giler!!

 "Krisis kepimpinan yang berlaku dalam parti pembangkang diketuai Datin Seri Wan Azizah Ismail dilihat sebagai cerminan kepada sifat Umno, kata penganalisis politik tanah air, ekoran majoriti pemimpin PKR adalah serpihan daripada parti tunjang Melayu tersebut.

Kebanyakan pemerhati politik tanah air berpendapat, krisis terbuka antara Timbalan Presiden Azmin Ali dan juga Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menunjukkan berlakunya konflik antara kepentingan parti dan kepentingan individu kepimpinan, yang mana dapat dilihat dalam Umno pada suatu ketika dahulu."

Cerita lucu ini teman kutip daripada Malaysian Insider yang cuba mengalihkan isu krisis kepimpinan PKR kepada UMNO. dan kemudian mengutip pula pendapat penganalisis politik dari Universiti Utara Malaysia, Dr Mohd Azizuddin Mohd Sani. Bertambah serabut krisis PKR, bertambah salahlah UMNO.

Beberapa blog dan portal pro Pakatan Rakyat sudah memainkan peranan untuk mengangkat Azmin Ali sebagai Presiden PKR semasa pemilihan PKR yang dijangka tahun hadapan. Pelbagai alasan bagi menjatuhkan Presiden PKR Wan Azizah, namun untuk tidak melihatkan krisis teruk dalaman PKR, dicari pula kesalahan dibahu UMNO. UMNO yang salah! 


Azmin Ali makan aikrim dalam jamban pun, UMNO yang salah..Satu persoalan yang masih bermain-main difikiran teman, adakah jawatan Ketua Umum PKR ada dalam perlembangan PKR? Semestinya ini semua salah UMNO..kankan...

2 comments :

  1. UMNO kuat... Alhamdulllah... Syukur... Aamiin3x. Mksih.

    ReplyDelete
  2. Penganalisis kangkung!!!! Agaknya nanti azmin menang pun pasal UMNO gakkkkk..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...