Pages

Wednesday, 28 August 2013

CINA KOMUNIS CELAKA! Wajah Sebenar Komunis Guan Eng Terbongkar

Apabila ramai yang mengatakan Parti DAP adalah Parti Komunis, maka ada pula yang akan melompat sakan menuduh sebagai fitnah. Ada pula mendakwa sebagai helah politik untuk mendapatkan sokongan segala bagai. Namun hari ini terbongkar segala bengkung di dalam Parti DAP dimana pemimpin kanan DAP yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang mengharamkan tayangan Filem Tanda Putera di pawagam-pawagam di Pulau Pinang.

Apa yang ditakutkan sangat dengan Filem tersebut? Filem Tanda Putera adalah berkisar berkenaan dengan sejarah dan 13 Mei 1969. Mengapa perlu takut? Kisah benar berasaskan sejarah yang telah dibukukan. Mengapa semasa Filem New Village yang mengagung-agungkan komunis sebagai wira tidak seorang pun pemimpin DAP bersuara? Kerana DAP sendiri bersetuju dengan komunis?

Teman berharap supaya Filem Tanda Putera di lihat sebagai batu sempadan dan teladan untuk anak bangsa mengukuhkan hubungan sesama kaum. Selepas tayangan di pawagam, wajar disiarkan di media-media elektronik seperti TV1 dan TV3 supaya semua rakyat dapat menonton dan menilai. Jika DAP dan Pakatan Rakyat sering melaung-laung slogan "Hak Rakyat"dan "Kuasa Rakyat", kali ini biarlah slogan tersebut digunapakai untuk Filem Tanda Putera.

Utusan Malaysia : Kerajaan DAP Pulau Pinang mengharamkan tayangan filem Tanda Putera di semua pawagam di negeri ini.

Ketua Menteri, Lim Guan Eng berkata, surat rasmi akan dihantar kepada semua pemilik pawagam yang diberi lesen peniagaan oleh pihak berkuasa tempatan hari ini supaya tidak menayangkan filem berkenaan.

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...