Pages

Tuesday, 23 July 2013

GEMPAR! Pelajar Sekolah Rendah Dipaksa Makan Dalam Tandas!

Allahuakbar! APA PUNYA SEKOLAH DI SURUH MAKAN DALAM TOILET PADA WAKTU REHAT MEMANG TAK PATUT BETUL LA....MENTERI KENA LA PANTAU SIKIT.....

Jika pembaca membaca perenggan tersebut di atas yang tersebar di internet, pastinya pembaca marah dengan insiden tersebut khususnya yang mempunyai anak-anak yang bersekolah.  Cuba baca lagi dibawah ini, 

Sejak awal Ramadan lagi sebuah sekolah rendah Sekolah Rendah Kebangsaan Sri Pristana, Sungai Buluh, Selangor. pihak Pengetuanya telah membuat satu dasar yang tidak masuk akal.

Mengarahkan kesemua murid bukan beragama Islam yang mau menikmati minuman dan makan tidak boleh menggunakan kantin sekolah tetapi sebaliknya dikerah dan diarah makan minum dalam tandas sekolah.

Apakah niat sebenar tulisan tersebut. Adakah berniat untuk menghuru-harakan keharmonian kaum di negara ini. Adakah berniat untuk melaga-lagakan antara Islam dan bukan Islam. Sudah pastinya, ada yang sudah melatah daripada insiden tersebut dan niat penulis tersebut hampir berjaya, namun Allah Maha Adil.

Segala persoalan terjawab. Apa yang pasti, kegagalan pihak pengurusan sekolah menyediakan ruang kantin tambahan yang bersesuaian. Itu sahaja. Tiada kaitan dengan perkauman dan diskriminasi agama. Please STOP DO THAT!

2 comments :

  1. Ini penjelasannya........... http://www.mazidulakmal.com/2013/07/pembetulan-fakta-dakwaan-kononnya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ya pun bilik persalinan bukan tempat yang sesuai untuk dijadikan tempat makan. U all jgnlah try nak tutup kesalahan yang telah dilakukan oleh pihak sekolah tersebut. Pihak sekolah patut berfikir dgn lebih baik sebelum buat sesuatu. Kalau ini terjadi kepada anak u, apa yang u akan kata...Ada banyak lagi tempat yang boleh dijadikan tempat makan jika kantin tak muat semua.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...