Pages

Monday, 24 June 2013

LAWAK! Peserta Blackout 505 Baru Sedar Kena Tipu

Hari ini semua 222 ahli Parlimen telah mengangkat sumpah termasuk 88 Ahli Parlimen Pakatan Rakyat. Suara-suara pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat yang mahu memboikot upacara angkat sumpah tidak menjadi kenyataan.

Tipu helah pemimpin Pakatan Rakyat untuk menipu rakyat bagai masuk angin keluar asap. Para penyokong pakatan Rakyat dengan mudah ditipu oleh "kaki penipu" mendakwa Pilihanraya Umum 13 dicemari dengan penipuan oleh UMNO dan SPR. Maka berduyun-duyunlah penyokong membanjiri jalanan membantah kemenangan BN yang didakwa wujud pengundi hantu bangla. Tapi dalam masa yang sama pemimpin mereka sendiri turut sama mengangkat sumpah dan sekaligus menerima keputusan Pilihanraya ke 13.

Namun lama kelamaan penyokong  PR akan sedar tipu helah pemimpin mereka sendiri untuk mengaburi mata rakyat. Jangan diikut penyokong tegar seperti Adam Adli dan Safwan Anang, mereka ini dibayar untuk memprotes. Dalam apa keadaan pun, tetap akan memprotes kerajaan BN demi survival poket sendiri. Malang bagi penyokong yang membuta tuli tanpa dapat habuan satu sen pun. Hanya gelang dan palang besi jadi habuan.

#KesianKenaTipu

ScreenShot Credit : Ersalina Rose

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...