Pages

Thursday, 27 June 2013

GEMPAR! Bukti Cina Perintah Melayu! Malu der!

Pemimpin hangat-hangat taik ayam. Kalau dilihat pada awalnya begitu lantang bersuara dan berkeras bagai tiada siapa boleh menghalang keputusannya, tiba-tiba terkedu bila diugut oleh bangsa Cina. Sesuatu yang memalukan kepada pemimpin Melayu kerana tunduk kepada desakan bangsa Cina.

Keputusan menarik balik penutupan Jonker Walk bagai melutut kepada bangsa Cina. Malu besar kepada bangsa Melayu di Malaysia. Malu yang tak terhingga kerana pemimpin Melayu takut kepada tuntutan dan desakan Cina DAP. Cina DAP gertak sedikit sudah terkencing dalam seluar.

Bangsa Cina ditatang bagai minyak yang penuh. Hampir kesemua tuntutan bangsa Cina dipenuhi namun undi bangsa Cina hanya pada Cina DAP. Orang Melayu yang menjadi penyokong tegar UMNO/BN dipinggirkan dengan pelbagai alasan bodoh. Yang peliknya, Penutupan Uptown Perda, Pulau Pinang tidak pula dibuka semula walaupun orang Melayu mendesak dan berdemo supaya dibuka semula.  Cina DAP tak pedulikan pun tuntutan orang Melayu kerana Cina DAP anggap orang Melayu semuanya "bodoh"!

Inikah kehendak majoriti rakyat yang mengundi BN. Satu persoalan yang harus dijawab. Siapa yang memerintah sebenarnya? DAP atau BN?

Utara News

3 comments :

  1. BODOH & BANGANG punya bangsa ! ! CM gi bunuh diri la , memalukan bangsa saja....

    ReplyDelete
  2. ada roadblock ke KM.ini jln sehala.x leh u turn....hehe

    ReplyDelete
  3. Nazri Aziz pon beria2 bg pandangan suh tarik balik penutupan JW.. Umum tawu Nazri ni mmg terang2an balaci Cina. CM Tok Deris, jgn lembut ati sgt.. !!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...