Pages

Tuesday, 25 June 2013

BREAKING NEWS! Penyokong Blackout 505 Menyesal Didedah

Permainan Anwar Ibrahim sememangnya licik. Putar belit dan kehebatan berpidato beliau diakui hingga dapat mengaburi penyokong-penyokong tanpa sedar. 

Dari awal lagi pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat menghasut rakyat supaya memprotes kemenangan BN di dalam Pilihanraya ke 13 yang lalu dengan dakwaan penipuan, 40 ribu bangla, blackout dan segala bagai tohmahan yang sehingga hari ini tiada satu bukti pun dapat dikemukakan. Anwar Ibrahim dan permimpin-pemimpin PR menghasut dan mengheret penyokong-penyokong di jalanan kononnya untuk mendesak sehingga diadakan Pilihanraya semula.

Sokongan bangsa Cina kepada laungan Anwar ke jalanan membuatkan Anwar lupa diri. Anggapan sempit Anwar bahawa 100 peratus bangsa Cina berada dibelakangnya hinggakan mahu diboikot angkat sumpah. Namun, bangsa Cina bukan bodoh! Bangsa Cina kuat melaungkan tapi tidak berani berdepan. Mereka lebih sayangkan anak bangsa mereka sendiri. Mereka tidak mahu dipenjara kerana seorang pemimpin yang gila mahu menjadi Perdana Menteri.

Sorakan “SPR Syaitan” “SPR Penipu” dan “Reformasi” hanya menjadi retorik semata-mata. Kain rentang yang tertulis “Dakwat kekal selamanya; kuasa rakyat lawan korupsi; I’m a man on a mission, so please resign; dan tipu pilihan raya. Rakyat bangkit humban kamu", hanya tinggal kain sahaja. Penyokong-penyokong Anwar dan Pakatan Rakyat bagai terjaga dari tidur apabila Anwar Ibrahim dan Ahli Parlimen Pakatan Rakyat telah mengangkat sumpah jawatan semalam. Barulah mereka sedar telah ditipu selama ini. Apakan daya, Anwar Ibrahim bersedap-sedap, penyokong dapat gelang dan jeriji besi. Kesian...

#PercayalahLagi


No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...