Pages

Tuesday, 4 June 2013

BREAKING NEWS! Melissa Gooi Telah Ditangkap?

Wanita Cina CELAKA yang menghina YDP Agong tempohari telah ditangkap PDRM hari ini walaupun indentiti wanita yang ditahan SKMM dan Polis tersebut tidak didedahkan. Wanita Cina tersebut akan disiasat dibawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan boleh didakwa dibawah Akta Hasutan 1948.

Kenyataan PDRM tentang penahanan tersebut masih belum dikeluarkan namun sumber berita mStar memberi gambaran wanita yang ditahan tersebut adalah Melissa Gooi! Teman berharap tindakan penguatkuasa bukan hanya mahu "tangkap dan lepas" seperti "menangkap ikan untuk memelihara alam", tetapi tindakan tegas perlu diambil berasaskan undang-undang yang ada supaya memberi tauladan kepada rakyat Malaysia khususnya bangsa Cina menghormati kedaulatan Raja-Raja Melayu.

Jangan lupa juga menyiasat penglibatan Melissa Gooi dan rakan-rakan yang teman sebut pada entry semalam di dalam mengupload video "Blackout" pada 5 Mei 2013 tempohari. Tapi biasa la "tak cukup bukti" jawapan basi yang biasa diterima untuk menghalalkan pelepasan tahanan demi menjaga hati dan undi bangsa Cina! Terbaik PDRM!

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dan polis pada Selasa berjaya mengesan dan menahan seorang pengguna Facebook yang bertindak biadab terhadap ucapan Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah menerusi laman sosial itu.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan SKMM, suspek yang merupakan seorang wanita ditahan untuk membantu siasatan.

"Dia dipercayai menyembunyikan diri setelah beberapa laman blog menyebarkan identitinya. SKMM juga memohon rakan-rakan suspek turut tampil ke hadapan bagi membantu siasatan lanjut," menurut kenyataan itu.

Wanita berkenaan disiasat di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Suspek juga boleh didakwa dibawah Akta Hasutan 1948.

Baru-baru ini sekumpulan pengguna Facebook bertindak biadab menerusi laman sosial itu sewaktu Yang di-Pertuan Agong menyampaikan titah ucapan sempena ulang tahun keputeraan rasmi Seri Paduka yang disiarkan secara langsung di Radio Televisyen Malaysia (RTM).

Dalam titah ucapan itu, Seri Paduka mahu rakyat negara ini akur dengan keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 yang telah ditentukan mereka sendiri.

Titah Seri Paduka itu dipersendakan oleh seorang pengguna Facebook seperti yang didedahkan oleh laman blog 'Whats Up Brades'.

Blog itu turut menyentuh secara khusus kata-kata biadab yang dilemparkan oleh pengguna laman sosial terbabit. (mStar Online)

#TangkapDanLepas

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...