Pages

Friday, 17 May 2013

TU DIA! Sekor Blackout Dah Didakwa! Yang Lain Sabar Ye!


Pengarah Komunikasi PKR Nik Nazmi Nik Ahmad didakwa di Mahkamah Sesyen Jaya Petaling hari ini, di bawah Seksyen 9 (1) Akta 2011 (PPT) Perhimpunan Aman, kerana gagal memberi notis yang mencukupi polis sebelum mengadakan perhimpunan di Stadium Kelana Jaya minggu lepas.

Nik Nazmi adalah orang pertama yang akan dikenakan berhubung dengan perhimpunan tersebut. Jika sabit kesalahan, Nik Nazmi boleh dikenakan denda sehingga RM10, 000, yang boleh membatalkan beliau sebagai ADUN Seri Setia.

Apa yang menghairankan, peguam Nik Nazmi mendakwa bahawa pertuduhan terhadap Nik Nazmi telah dilakukan dengan niat jahat dan salah guna kuasa kerana pendakwaan itu, lebih bersifat politik. 

Sifirnya mudah! Jika sudah melanggar undang-undang, pastinya akan didakwa. Mudah sangat!..


3 comments :

  1. Sikit sikit spin kata tuduhan bermotif jahat dan unsur politik...tak payah nak goreng lagi laaa....semua orang dah tahu perut busuk hijau kamu tu Balckout oii! Undang-undang jelas kata tak boleh himpunan haram tak boleh lah. Faham! Tu sikit jer kena caj tu, kalau aku , aku caj bawah Akta Polis lagi dan Akta Hasutan! Baru tau tinggi rendah langit tu!

    ReplyDelete
  2. budak ni melayu bodoh banggang.... tak sedar diri menjadi alat, diperalatkan... orang sibuk berkerja.. dia sibuk buat onar...

    ReplyDelete
  3. dakwa saja... jgn peduli sapa2 yg spin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...